Povestea Noastra

Bine ati venit la Arca de Joaca!

Arca de joaca este o gradinita care dezvoltă, sustine și promovează educatia prin miscare.

MISIUNEA : de a pune bazele unor personalitati echilibrate si adaptabile mediului social sub atenta indrumare a unui personal experimentat.

VIZIUNEA : este abordarea dezvoltarii copilului pornind de la triada trup-minte-suflet.

VALORILE : dezvoltare | creativitate |  echilibru

 

Nec id facer adipisci regione mei an
7_1

Despre Noi

Initiatorii proiectului au avut un rol activ in dezvoltarea structurii educationale, data fiind expertiza avuta in domeniul psihopedagocic, prin prisma experientei vaste acumulate in lucrul cu copiii in intreaga cariera.

Arca de joaca intelege necesitatea unei abordari holistice a educatiei prin imbratisarea celor 3 factori cheie in dezvoltarea copilului: corp, minte, spirit, asa incat, activitatile ce stau la baza programei gradinitei combina educatia formala cu cea non-formala.

Educatia non-formala are la baza activitati fizice realizate in aer liber dar si experiente polisenzoriale create special pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor. Astfel, pe langa beneficiile cvasicunoscute la nivelul corpului, precum oxigenarea corecta a creierului, si multe altele, activitatile in aer liber au si un rol important in procesul de dezvoltare psihica a copiilor, incurajand spiritul creativ, joaca imaginativa precum si interactiunea cu ceilalti.

Arca de joaca pune bazele unei dezvoltari ulterioare armonioase, in care spiritul creativ se manifesta cu plenitudine, curiozitatea impinge copiii spre cunostere, iar miscarea devine un obicei. Intreaga activitate se desfasoara avand ca fundament curricula nationala, iar  modalitatea de transmitere a informatiilor pleaca de la necesitatile copilului.